A jegypénztárnál – A tömegközlekedésről, bérletekről…

Mi lesz velünk a Pék utca után, ha már ebben a rohadás meleg buszban ennyi élmény ér, hogy nem győzöm fényképezni a külvárosi házakat, meg felfogni magam körül a dolgokat?! Hát mi, hát Tube, metró, tömeg, sorbanállás a jegypénztár előtt. Mígnem tájékoztatja a sort egy jófej Bobby, hogy ugyan ott a lépcsőn lejjebb van még egy ticket office, where is no queue, ahol nincsen sor. Aha, ez király, köszönjük. És tényleg, azonnal kiszolgálnak 2db 3 napos 1-2 zónás travelcarddal 38 Font valahány Penny ellenében. London zónákra van osztva, de a belső két zónában tulajdonképpen minden fontos látnivalót megtalál az ember. És ha nem utazik minden nap rengeteget, érdemes Oyster kártyát vennie, amit fel lehet tölteni credittel, mint egy telefonkártyát, és olcsóbb vele utazni, mintha jegyeket vennénk, valamint akármennyit is utazol vele egy nap, nem vonnak le többet érte, mint egy egynapos travelcard ára, vagyis ha keveset utazol, keveset fizetsz, de ha sokat utazol, akkor is csak annyit fizetsz, mintha napi bérletet vennél. Travelcardból van 1, 3, és 7 napos is, valamint Weekend Card, ami alatt péntek-szombat-vasárnapot értünk. Lehet venni 1-2 zónásat, ez csak a belvárosra érvényes, de mint már írtam, ez elég is egy turistának. Persze van olyan is, ami a külső zónákra is kóser, ez persze többe kerül. A metrókba kapuk vannak, első bemenetelkor csekkolsz, és mikor végleg kijöttél a tube-ból, akár 3 átszállás után, akkor csekkolsz ki. Travelcardot be kell dugni, hogy aztán kiköpje a gép, és elvehesd és hogy a kapu kinyíljon. Oyster Cardot elég odatartani. Buszon csak felszálláskor kell ezt végrehajtani, leszálláskor nem. Illetve annyi még a különbség, hogy a Travel Cardot elég felmutatni a sofőrnek. Ja, és persze hogy csak az első ajtón lehet felszállni. Magyarul, lógás nincs, se buszon, se metrón. Mi kell ehhez? Kis kultúra, és milliónyi ellenőr helyet biztonságiak minden állomásra. Ami ugye amúgy is jól jön a csövesek miatt. Miért nem lehet ilyet Budapesten?!

4 hozzászólás

EszterKe2011, június 1, - 20:28

De ha valaki igazi magyarként lógni szeretne, csak át kell surranni szorosan valaki mögött a tube ki- és bejáratnál és csuklós buszra kell szállni, ahol minden ajtó kinyílik
Ha meg elkapnak, no inglis pliz;)

Londonna2011, június 13, - 09:31

Na ez az abszolút szemétség és gerinctelenség. Inkább meg se szólaltál volna…

Ági2012, szeptember 4, - 11:38

Most jöttem haza Londonból, és a rendszer tuti jó. Ezt kérdeztem én is, miért nem lehet ezt a fajta rendszert bevezetni Budapesten is?

MARIAN NELSON2018, január 27, - 01:00

hitel! hitel!! hitel!!!
Olyan jóhírű és akkreditált magánhitel-társaságot keres, amely hiteleket biztosít élethosszig. Nagyon gyorsan és könnyedén kínálunk mindenféle hitelt, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, jelzáloghiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, befektetési hiteleket, adósságkonszolidációt és még sok mást. Elutasították a bankok és más pénzügyi intézmények? Szükség van egy konszolidációs hitelre vagy egy jelzálogra? Ne nézz többet, mintha itt lennénk, hogy minden pénzügyi problémádat a múlté tegyük. Adományokat nyújtunk olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak, amelyek pénzügyi támogatásra szorulnak 2% -os arányban. Nincs szükség társadalombiztosítási számra és nem szükséges hitelellenőrzés, 100% garantált. Szeretném használni ezt a médiát, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és örömmel nyújtunk hitelt.
Ezután küldjön nekünk egy e-mailt a következő címre: (mariannelson2012@gmail.com), hogy kölcsönt kérjen

Hozzászólás

Hozzászólásod: