külváros

Utazás Lutonról London szívébe

Vagyis csak a szívének a csücskéig, mivel ezen a szép napon 15000 Metropolita Poliszmanus készült tüntetni azért, hogy ne a ledolgozott órák után kapják a bérüket, hanem a végzetségük alapján. Ezért csak a Baker Street-ig vitt minket ez a busz. De nem volt ám akármilyen ez az út sem. Először is, rengeteget álltunk hatalmas dugókban, tekeregtünk Luton utcáin, hogy aztán kijussunk egy zsúfolásig megtelt, totálisan beállt autópályára. A közlekedés balkezes, igen, valóban, ezt már tudtuk eddig is. De azt nem, hogy itt az Opelt valamiért Vauxhallnak hívják, és hogy az angolok – milyen jogosan! – indexelnek befelé is a körforgalomban. Úgy értem, mikor benne vannak a kör forgalmában odabent, de nem akarnak kifelé hajtani belőle, akkor indexelnek a kör belseje felé, bizony! És amíg ott álltunk hosszú percekig egy ilyen gyönyörűséges körforgalom előtt, hogy végre áthaladhassunk rajta, rá kellett jönnöm, hogy ez nem hülyeség, hanem igen is hasznos dolog, csinálhatná így más nemzet autósa is, pl. a magyaré. Meg például átlagsebesség mérés is okos dolog az autópályán, ilyet is láttunk. Két kamera egymástól x km-re, ha y időn belül látják z autót, akkor bizony a két pont között túl gyorsan hajtott, milyen pofon egyszerű, és miért csak itt látok ilyet?

A Kilburni piacot keresve

A Kilburni piacot keresveSzombaton a reggelizés után felkerekedtünk, hogy megkeressük a Kilburn-i piacot. Ezen a napon már nem volt érvényes a 3 day travel card-unk, azaz a három napos bérletünk, ezért egy újabb bérletvásárlással kezdődött a tömegközlekedésünk. Sajnos sikerült rossz line-re, azaz rossz vonalra szállnunk, a Kilburn nevű megállót szemeltük ki a Kilburn Park nevű megálló helyett. Leszálltunk egy ismeretlen helyen, ahol hiába kerestül az ismerős templomot, ami elvezet a piachoz, nem találtuk meg, pedig kérdezősködtünk is. Persze a megálló elhibázására már csak napokkal később jöttünk rá, akkor esett le mindez. No, mindenesetre egy idő után feladtuk a keresést, és úgy döntöttünk, hogy ezt a gyönyörű napsütéses időt ami a mai napon ránkköszönt, inkább Greenwich-ben (ejtsd: Grinics) illene eltöltenünk.

Aki a kilburni piacot keresi, a Bakerloo Line-on induljon el, és a Kilburn Park megállónál szálljon le, ha nem akar úgy járni, mint mi! :)