Metrózás a Green Parkba, Buckingham palota

Na de megint elkalandoztam messze, és közben nem haladok előre az időben. So we’re traveling on the tube, hatalmas, súlyos hátizsákokkal megrakva. A metrószerelvény éppen csak akkora, hogy beférjen az alagútba, vagyis inkább az alagút akkorka, hogy éppen belefér a szerelvény. A szerelvény teteje alagút formájúra van lekerekítve, hogy beleférjen. Végül is ez is logikus, minek akkora alagút, elég épp így.

A Green Park megállónál leszállunk, fel a felszínre: Zööööld :) Nagy park! Juuhééééééj, itt vagyunk Londonban a Green Parkban. Vagyis a Green Park oldalában, még az utcán, a járdán. A parktól elválaszt minket egy kerítés.

Mi a franc? Hát itt körbe vannak kerítve a parkok, ez a helyzet. Azért csak sikerül megtalálni egy kaput, és letenni magunkat egy padra, egy szusszantásnyira. Egy hosszú egyenes sétány túloldalán a Buckingham palota előtti Victoria emlékművet vélem felfedezni. Várjunk csak, akkor az ott jobbra a fák mögött a Buckingham palota lenne? Hát az nem lehet… Magamban úgy felnagyítottam már ezt a híres palotát, hogy most szinte csalódásként ér a palota látványa, ami persze nem igaz, mert inkább csak mosolygok magamon ezért, és persze a palotán is, ami azért az emlékművel egyetemben össze van rakva, meg kell hagyni. Csak azt nem értem, miért jött rá az idegbaj az őrre a bódé előtt. Össze-vissza lépked, mint valami bábú, meg hadonászik a karjával és a puskájával. Tesz így egy kört, aztán visszaáll a helyére, és ismét nem mozdul. Biztos felhúzták.

4 hozzászólás

Molnár Gertrúd2010, április 16, - 14:33

Kedves mindenki, aki már járt Londonban!
Első ránézésre elég bonyolult a közlekedés Londonban, második rénézésre meg még bonyolultabb egy kisfaluban élőnek. Kérlek segitsetek. A Stansted reptérről szeretnék bejutni a Hyde Park közelébe, mert ott néztük ki a barátaimmal a Lords Hotelt. Mi a legegyszerübb vonat+metro, vagy autóbusz+metró. Hogy juthatnánk legközelebb ahhoz a helyhez?
Előre is köszönöm a segitséget.
MG

Bárdos Attila2010, április 24, - 22:46

Kedves Gertrúd!

Remélem még aktuális a kérdés! A http://utazzz.hu/london/repulojegy.html#transfer linken megtalálod, hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a repülőtérről a városba (ebben az esetben a Baker Streetig). Onnan metróval még kb. 10 perc (egy átszállással) a Bayswater metróállomásig, ami már közel van a Lords Hotelhez. Az útvonaltervezőbe a “from”-hoz azt érdemes írni, hogy “Baker Street Underground Station” a “to”-hoz pedig hogy “Bayswater Underground Station”.

Jó utat!
Attila

Molnár Gertrúd2010, június 9, - 18:50

Kedves Attila!
Nagyon kedves vagy, hogy utánanéztél. Azóta változott a dolog, mert a Bankside Houseban foglaltunk szállást. Másnap pedig Canterburybe utazunk tovább a legvalószínűbb, hogy vonattal, bár az ottaniak a taxit ajánlották, mivelhogy többen megyünk/5, két taxi/. Úgy irták, hogy kb.180 fontra jönne ki egy út. Úgy gondolom, hogy a vonat biztos valamivel olcsóbb lenne. Most pedig megnézem azokat az oldalakat, amiket tanácsoltál.
Köszi, Gerti

Cséti Attila2014, december 10, - 21:22

Helo!

Szeretnék létrehozni egy utazással kapcsolatos blogot napi rendszerességgel, hogy minél többen megismerjenek minél több tájat.
Nem száraz utikönyvet, hanem élő kalandokat akarok feltenni a blogra. A sajátjaim mellé örömmel feltenném a te útleírásaidat is, ha hozzájárulsz és küldesz anyagot.

http://nemkonzerv-utibloog.blogspot.hu

Üdvözlettel:

Cséti Attila
5300 Karcag, Kossuth tér 11-13
0630-9792185
http://www.berekinyaralas.ucoz.hu

Hozzászólás

Hozzászólásod: