St. James Park, mókusok, tarajosok, kerékpárút

A Buckingham Palace Road-on folytatjuk utunkat a Victoria állomás felé, ami egy nagy tömegközlekedési csomópont, vasút-, busz-, és metróállomás, és nem mellesleg innen pár utcányira van a szállásunk, az EasyHotel. Az 5 nap alatt rengetegszer tettük meg ezt az utat, de messze ezen az első alkalomkor tűnt a leghosszabbnak, nyílván a böszme nagy, nehéz hátizsák okozta ezt az érzetet. A szálláson az a szomorú tény fogad minket, hogy a szobánk még nincsen készen, és így nem tudjuk elfoglalni. Csak 3-tól. Najó, kettőtől. Addig letehetjük itt a cuccunkat 5 Font ellenében. Uhhh! Az 1750 jó magyar Forintnak felel meg. És most van dél… Vagy a hátizsákokkal folytatjuk a városnézést – ami így elég rémálom lesz az elmúlt 1-2km-es sétából kiindulva.

Vagy becsengetjük fájó szívvel ezt a pénzmagot. Nehezen ugyan, de végül utóbbi mellett döntöttem. Nem azért jöttem ide, hogy 25 kilós hátizsákkal szenvedjem magam végig a városon, hanem azért, hogy lássam a várost, és jól érezzük magunkat. Ha ez pénzbe kerül, hát legyen, ez nem a spórolás ideje, és helye, hanem éppen a pénzköltésé. Így hát el is felejtem gyorsan, hogy mennyi is az az 5 Font Forintban, és immár könnyű háttal, két apró hátizsákkal visszük az irányt a St. James Park felé. Végig a Warwick Way-en, majd mindenféle utcákon át, a végén már csak találomra,

de kilyukadtunk a park sarkánál. Közben láttunk fantasztikus kocsmákat, és gyönyörű, álomszép, etalon kerékpárutat, jó nagy padkával elválasztva az autósoktól, és a gyalogosok járdájától. Álom… Már csak egy bicikli kéne, hogy jól meg lehessen rajta rakni. Nyélen, természetesen. :) A parkban először egy baráti punk vs. Bobbies boxmeccs közepén találtuk magunkat, vagyis csak hittük, hogy mindjárt találjuk magunkat, de az alternatív tarajosok, csak úgy kekeckedtek a rendőrökkel, mintha a pajtásaik lennének. Utóbbiak pedig csak azért tessékeltél elfelé a környékről a suhancokat, mert a közelben készült a nagy demonstráció. Ja és mindeközben amióta csak itt vagyunk, egy rohadt zajos helikopter köröz a Buckingham palota felett… Rontja az összhatást, amit mindjárt feljavítanak a barátságos mókusok (friendly squirrels), akik majdnemhogy az ember tenyeréből esznek, ami egy magyarhonból szabadult elme számára elsőre szinte felfoghatatlan. Mint ahogy az is, hogy a megszelídült fáramászók nem szeretik a virslis kroásszánt. Bezzeg a mogyoróért füttyszóra odajönnek a lándonerhez, és kiveszik a kezéből.

2 hozzászólás

Edina Rizner2008, november 11, - 12:09

Kedves latogato!
A parkrol minden szo szerint igaz, amit leirtal. Eppen ezert csak egy elmenyt szeretnek megosztani veled. Londonba erkezesem utani elso heten en is ugy gondoltam felkerekedek, es megnezem a cityt. A St. James Parkba erve nekem is megdobogtattak a szivem a mokusok, de sajnos talaltam egy beteg allatot. A ket hatso laba bena volt, igy kuszott szegeny a jardan, hogy fuves teruletre erjen. Szoltam egy parkgondozo neonmellenyes embernek, hogy ertesitsen valami allatklinikat, gondoltam ez itt is igy szokas, akarcsak Magyarorszagon, ha az ember talal egy beteg allatot. Erre o kozolte, hogy egy mokusert senki sem akar fizetni az allatorvosnak. A mokus olyan itt, mint a patkany, majd megeszi a roka, ez az elet rendje. Elhulve hallgattam es nem akartam elhinni, amit mond. Probaltam meggyozni, hogy a mokus nem olyan, mint a patkany, de hiaba. Sajnos ennel tobbet nem tudtam tenni a kis allatkaert, pedig olyan szomoru szemekkel nezett ram. Azota is banom, hogy nem vittem haza es probaltam meggyogyitani.

Udvozlettel: Rizner Edina

Csilla Chili Nemeth2008, december 6, - 12:24

I love animals; esepecially when i visit them in zoo; like London zoo. Erdekelne milyne allatok vannak London zoo St. James Parkban??

thankx for the info. ; Chilli

Hozzászólás

Hozzászólásod: